SYNERGY SHARK CARTILAGE 750 MG

ПОМАЛКУ БОЛКИ И ПОЛЕСНА ПОДВИЖНОСТ НА ЗГЛОБОВИТЕ

Што претставува Synergy Рскавица од ајкула?

Производот содржи прашок од рскавица од ајкула кој е богат со хондроитин сулфат и глукозаминогликани кои делуваат на обновување на рскавицата на зглобовите и ги модулираат имунолошките реакции.

Состојките од рскавицата од ајкула делуваат на изградбата и одржувањето на главните структурни елементи на рскавицата и на тој начин играат значајна улога во очувување на соодветна подвижност и неоштетеност на зглобовите, како и во нивната регенерација. Се препорачува кај артритис, остеоартритис, смалена подвижност на зглобовите, болки во зглобовите при мирување и при движење, кај спортисти и луѓе кои се изложени на зголемен физички напор, за заштита на зглобовите од повреди како и за нивно брзо опоравување.

Јаглените хидрати кои се наоѓаат во рскавицата од ајкула имаат имунорегулативно и антиинфламаторно дејство.

Опис

НАЧИН НА ДЕЈСТВО

Дејство на Shark cartilage 750mg

Моторниот систем е изграден од коски, мускули и зглобови, кои заедно со пратечките ткива (лигаменти, рскавици, тетиви, синовијални вреќи и др.)овозможуваат стабилност и подвижност на телото.

Со текот на времето зглобовите претрпуваат промени. Со време зглобната рскавица се истенчува, рскавичниот состав се менува (протеоглукани) и зглобот станува помалку еластичен. Синовијалните површини послабо се лизгаат една под друга, а лигаментите и тетивите кои го опкружуваат зглобот исто така стануваат покрути. Моќта на соседните мускули слабее, што може да го смали распонот на подвижност на зглобовите.

Сето тоа спаѓа во нормални физиолошки процеси, но треба да знаеме дека и ние самите можеме многу да сториме за здравјето на нашите зглобови, и тоа со соодветен начин на живот и со правилна исхрана како и употреба на додатоци на исхрана.

Капсулите од ‘рскавица од ајкула се природна алтернатива за ублажување на симптомите при болки во зглобовите. Екстрактот од морските длабочини има антиедематозно, антиинфламаторно и заштитно дејство. На тој начин ги намалува воспаленијата, обезбедува вискозитет и подмачкување на зглобовите. Истражувањата и долгогодишните искуства докажаа дека со помош на рскавицата од ајкула може долгогодишно да си обезбедите живот без болки и зголемена подвижност на зглобовите.

Предности на Synergy Shark cartilage 750mg

  • 100% природен производ

Дополнителни информации

Состојка

Количина

Рскавица од ајкула

750 mg

Препорачано дозирање на SYNERGY Shark cartilage 750mg

Една- две капсули на ден после оброк.