SYNERGY OMEGA 3 1000mg

ИЗОБИЛСТВО НА ЗДРАВСТВЕНИ ПРИДОБИВКИ

Што претставува Synergy Omega 3 1000mg?

Synergy Omega 3 1000mg e 100% природен додаток на исхрана со концентрирано рибино масло богато со Омега 3 незаситени масни киселини (DHA и EPA) и витамин Е. Омега 3 масните киселини се есенцијални поради тоа што не можат да бидат создадени од нашиот организам и затоа мора да се внесуваат преку исхраната и преку додатоци на исхрана.

Омега 3 масните киселини промовираат контрола на метаболизмот на мастите и придонесуваат за здрав циркуларен систем. Витамин Е како моќен антиоксиданс ја спречува оксидацијата на незаситените масни киселини и ги неутрализира слободните радикали.

Омега 3 масните киселини поседуваат антиинфламаторно, антиаритмичко,  антитромботично и вазодилататорно дејство.

Опис

Дејство на Omega 3 1000mg

Омега 3 масните киселини го намалуваат нивото на плазма триглицеридите кај лица со хипертриглицеридемија преку намалување на нивната синтеза во црниот дроб.

Омега 3 масните киселини помагаат во одржување на добра состојба на срцевиот мускул, коронарната циркулација и одржување на крвниот притисок.
Употребата на EPA и DHA за време на бременоста има значајни придобивки за плодот. Докажано е дека тие учествуваат во правилно созревање на клеточните мембрани и во развојот на мозокот и на ретината кај плодот.

Омега 3 учествуваат во одржување на интегритетот на клеточните мембрани и ја олеснуваат хидратацијата на кожата. Во неколку истражувања е забележано дека омега 3 масните киселини одржуваат здрав антивоспалителен баланс на зглобовите кај пациенти со ревматоиден артритис.

Омега 3 го намалуваат излачувањето на кортизолот, предизвикано од стрес.

Тие помагаат во одржување на нормална функција на мозокот и се неопходни за одржување на когнитивните функции, процесите на учење и меморија како и за добро расположение.

Многубројните студии од понов датум покажале дека омега-3 масните киселини кај постарата популација се добра превенција за Алцхајмерова болест и депресија. Омега 3 масните киселини имаат позитивно влијае на макуларната дегенција и се препорачуваат за одржување на нормален вид.

Предности на Synergy Omega 3 1000mg

  • Молекуларно дестилирана формула.
  • Високо концентрирано природно рибино масло.
  • Не предизвикува подригнување
  • Не содржи: скроб, квасец, пченица, глутен, пченка и конзерванси.

Дополнителни информации

Состојка

Количина

Природно масло од риба

1000 mg еквив.

Еикосапентаноична киселина (EPA)

180 mg

Докосахексаноична киселина (DHA)

120 mg

Витамин Е ( Д-алфа токоферол)

1 mg

Препорачано дозирање на SYNERGY Omega 3 1000mg

Една-две капсули на ден после оброк.