SYNERGY FERTILIMIN – (MYO-/CHIRO-INOSITOL COMPLEX) – AL

NË MËNYRË NATYRORE KUNDËR STERILITETIT DHE SINDROMËS SË VEZOREVE POLICISTIKE

Çfarë paraqet Fertilimin®?

Fertilimin® paraqet një kompleks mirë i baraspeshuar  i substancave aktive dhe kombinim unik i dy llojeve të rëndësishme të inositolit, Mio dhe Hiro-inositolit në një kapsulë.

Inositoli bën pjesë në grupin e vitaminave B. Ai është i domosdoshëm për formimin e drejtë të membranave qelizore në organizëm, e lehtëson metabolizmin e acideve të yndyrshme, e ul nivelin e kolesterolit të keq, ka ndikim mbi funksionet e trurit dhe mbi transmetuesit të caktuar të psikikës dhe është shumë i dobishëm te sindroma e vezoreve policistike (PCOS).

Nga nëntë forma të njohura të inositolit, Mio-inositili dhe Hiro-inositili janë format më të studiuara dhe të ekzaminuara, veçanërisht te gratë me PCOS të diagnostikuar (sindroma e vezoreve policistike), ku të dyja format kanë treguar rezultate të jashtëzakonshme.

Përshkrim

Veprimi i Fertilimin®

  • Rritja e pjellorisë
  • Vendosja e ovulacionit spontan
  • Ndihmon në vendosjen e baraspeshës hormonale
  • Mirëmbajtja e funksionit të shëndoshë të vezoreve
  • E përmirëson cilisinë e qelizave të vezëve
  • E ul rezistencën ndaj insulinës te gratë me PCOS
  • E rregullon ciklin menstrual
  • E përmirëson disponimin dhe e rikthen energjinë

Gratë me PCOS kanë vështirësi ta shndërrojnë inositolin nga ushqimi ynë në Mio-inositol dhe Hiro-inositol. Është dëshmuar se të dyja format kanë veti të volitshme të insulinës dhe se e ulin rezistencën ndaj insulinës, respektivisht e rrisin ndjeshmërinë e indeve ndaj insulinës, veçanërisht te gratë me sindromën e vezoreve policistike. Mungesa ose anormalitetet në metabolizmin e inositolit shkakton problem në shfrytëzimin e glukozës dhe janë të lidhur me ‘’rezistencën ndaj insulinës’’ (IR)

 

IR shkakton çrregullim hormonal: insulinë të lartë, hormone të larta androgjene veçanërisht testosteronë, estrogjene të rritura dhe progjesteron të ulur, si dhe funksion të ulur të gjëndrës tiroide. Si pasojë e lartëpërmendurës ndodhin cikle të parregullta, mungesa e ovulacionit, mbipesha, uria e vazhdueshme, humbja e vështirë të kilogramëve të tepërt dhe lodhja. Rezistenca ndaj insulinës shkakton kolesterol dhe trigliceride  të rritura, grumbullim të rritur të yndyrave dhe lloj anormal të mbipeshës.

Te gratë me PCOS – sindroma e vezoreve policistike, shumë shpesh është i lartë niveli i testosteronës, shfaqja e puçrrave, qimet në fytyrë dhe trup, humbja e flokëve, papjelloria

Është dëshmuar se Mio dhe Hiro-inositoli e përmirëson metabolizmin te gratë me PCOS – sindroma e vezoreve policistike

Doza ditore nga 2.0g e kompleksit të kombinuar të Mio dhe Hiro-inositolit në kohëzgjatje prej 6 muajve ka rezultuar me humbje të rëndësishme të peshës dhe nivel normal të HDL dhe LDL kolesterolit

Informacion shtesë

Состојка

Количина

Myo inositol+Chiro inositol

512,5 mg

Vitamin E

25 mg

Folic acid

150 mg

Melatonin

0,25 mg

Co-Enzyme Q10

5mg

Препорачано дозирање на FERTILIMIN®

Четири (4) капсули дневно – (две наутро, две навечер) 6-12 месеци