SYNERGY OSTEOFIT FORTE – AL

KALCIUMI, MAGNEZI, ZINKU, VITAMIN D3, VITAMIN K2

Çfarë paraqet Osteofit forte?

Kombinimi i baraspeshuar i mineraleve dhe i vitaminave të domosdoshme për forcimin e kockave dhe mirëmbajtjen e strukturës së tyre. Ato janë veçanërisht të rëndësishme për parandalimin e osteoporozës dhe osteopenisë, te rritja e përshpejtuar e fëmijëve, gratë shtatëzëna, sportistët, gjatë menopauzës dhe te personat më të moshuar.

Përdoret për: parandalim dhe ndihmë në rast të osteopenisë dhe osteoporozës, profilaksinë dhe trajtimn e rakitit dhe osteomalacisë, profilaksinë te rreziku ekzistues për sëmundje të shkaktuara nga deficiti i vitiaminës D3, ndihmon në rehabilitimin e frakturave dhe lëndimeve sportive, funksionimin normal të sistemit imunologjik, funksionin normal të muskujve, rritjen e shëndoshë dhe zhvillimin e shëndoshë të fëmijëve si edhe në marrjen e zvogëluar të kalciumit, magnezit, zinkut, vitaminës D3 dhe K2  përmes ushqimit.

Përshkrim

Veprimi i Osteofit forte

Synergy OSTEOFIT FORTE siguron marrje të plotë të rekomanduar ditore të kalciumit, magnezit, zinkut, vitaminës D3 dhe vitaminës K2. Ka përdorim të gjerë për pëkrahjen e sistemit të muskujve skeletorë.

KALCIUMI DHE MAGNEZI janë të nevojshëm për mirëmbajtjen e gjendjes normale të kockave dhe të dhëmbëve, për funksionin normal të muskujve, çlirimin e enegjisë gjatë proceseve të metabolizmit dhe në procesin e ndarjes së qelizave.

KALCIUMI kontribuon për mpiksjen normale të gjakut, neurotransmisionin normal, funksionin e mirë të enzimave për tretje, për rritjen dhe zhvillimin e kockave te fëmijët.

KALCIUMI DHE VITAMINA D3 ndhmojnë në zvogëlimin e humbjes së masës kockore te gratë në menopauzë që paraqet faktor rreziku për frakturat osteoporotike të kockave. Ata janë të nevojshëm për rritjen dhe zhvillimin normal të kockave te fëmijët.

VITAMINA D3 (kolekalciferol) kontribuon për thithjen dhe shfrytëzimin normal të kalciumit dhe të fosforit. E përmirëson mineralizimin e kockave, ndihmon në formimin e skeletit dhe të dhëmbëve te fëmijët, e forcon procesin e osifikimit, është i domosdoshëm për funksionimin normal të gjëndrës paratiroide. Ajo luan rol në shumë funksione neurologjike dhe qelizore për të cilat është i nevojshëm kalciumi, dhe gjithashtu merr pjesë në prodhimin e monociteve.

MAGNEZI kontribuon në zvogëlimin e lodhjes dhe rraskapitjes dhe funksionimin normal të sistemit nervor dhe të funksionit psikologjik. Ai merr pjesë në ruajtjen e baraspeshës elektrolitike dhe në sintezën normale të proteinave.

ZINKU kontribuon në funksionimin normal të sistemit imunologjik, në mbrojtjen e qelizave nga stresi oksidues, në ruajtjen e gjendjes normale të kockave, flokëve, thonjve, lëkurës, shikimit dhe të testosteronit në gjak. Ai kontribuon në pjellorinë dhe riprodhimin normal, metabolizmin normal të hidrateve të karbonit, acideve yndyrore dhe të vitaminës A. Kontribuon në funskionet normale njohëse dhe sintezën e ADN-së dhe të proteinave.

VITAMINA K kontribuon në mpiksjen normale të gjakut dhe ruajtjen e gjendjes normale të kockave.

 

Përparësitë e SYNERGY Osteofit forte

  • Formë organike e mineraleve e cila mundëson përdorshmërinë e tyre maksimale (deri në 90%)
  • Në një tabletë përmbahen të gjitha vitaminat dhe mineralet të domosdoshme për ruajtjen e sistemit të muskujve skeletorë (skeletor-muskulor)

Informacion shtesë

Состојка

Количина

Калциум (цитрат)

600 mg

Mагнезиум (цитрат)

300 mg

Цинк (глуконат)

7,5 mg

Витамин Д3 (холекалциферол)

25 mcg (1000 IU)

Витамин К2 (менаквинон-7)

40 mcg

Препорачано дозирање на SYNERGY Osteofit forte

Една-две таблети на ден после оброк.