SYNERGY VOLURINE® – (D-MANNOSE COMPLEX)

ЗА ЗДРАВ УРИНАРЕН ТРАКТ

Што претставува Volurine® (D-mannose complex)?

D-manoza е природен прост шеќер (моноглуконат) кој успешно помага во борба против Escherichia coli. Брзо стигнува во урината и го одржува здрав уринарниот тракт.

Во случај на инфекција,D-manozata се лепи за бактеријата, ја опфаќа целата и на тој начин оневозможува лепење на бактериите на ѕидот на мочниот меур. Иако механизмот на дејство е сложен, теоретски, ако има доволно D-manoza во урината, таа ќе се врзе за бактериите и на тој начин ќе оневозможи нивно слепување на ѕидот на мочниот меур, односно се спречува инфекцијата. Клетките на Escherichia coli обложени со D-manoza стануваат нелепливи  и лесно се исфрлаат со уринирање  од организмот.

Опис

Дејство на Volurine® – (D-mannose complex)

  • Природно спречете ја уринарната инфекција
  • Не морате да чекате да се појават знаци на инфекција
  • D-manoza може да се употребува во текот на целата година и нема несакани ефекти
  • Доволна количина на D-manoza со доволно течности, нормално мокрење, едноставно и ефикасно во третман на лекување и превенција на уринарни инфекции!!
  • D-manoza не се метаболизира во организмот и не влијае на регулирање на шеќерот во крвта и затоа е БЕЗБЕДНА ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИ

Според  истражувањата на многу светски универзитети, повеќето уринарни инфекции се предизвикани со веќе добро познатата бактерија Escherichia coli. Оваа бактерија нормално живее во нашиот систем за варење и аналната регија, но многу лесно може да прејде во уринарниот тракт и така да предизвика  инфекција. Протокот на урина го испира мочниот меур, а со тоа и бактериите од него.  Меѓутоа  упорната  Escherichia coli на својата површина има ситни трепки кои содржат супстанца како лепак наречена лектин, со која  лесно и цврсто се прилепува за ѕидот на мочниот меур  и не може да се исфрли со уринирање. Статистиката покажува дека секоја втора жена има најмалку една инфекција со Escherichia coli во животот. Мажите истотака можат  да добијат инфекција на мочниот меур, посебно оние со зголемена простата. Вообичаен третман на инфекциите  на уринарниот тракт и кај жените и кај мажите е употреба на антибиотици.  Escherichia coli е упорна бактерија, така да долготрајна употреба на антибиотици ги уништува и добрите бактерии во организмот, најпрво во нашиот дигестивен тракт  што може да предизвика и други здравствени проблеми.

ПРЕДНОСТИ НА SYNERGY  VOLURINE® (D-MANNOSE COMPLEX)

Многу актуелни истражувања докажуваат дека D-manozata e повеќе од практична, сигурна и ефикасна превентива и терапија во борбата  за здрав уринарен тракт.

  • Синергистички ефект на Д-маноза, екстракт од брусница и витамин Ц
  • Безбеден за дијабетичари, трудници и деца
  • Екстракт од брусница покрај Д-маноза содржи и проантоцианидини кои исто така ја спречувааат Esherichia coli да се залепи на уретрот или мочниот меур
  • Имуностимулативен ефект
  • Можност за долго и превентивно користење

Дополнителни информации

Состојка

Количина

D-Mannose

420 mg

Cranberry extract

200 mg

Vitamin C

15 mg

Dozimi i rekomanduar i VOLURINE® (D-manosse complex)

Një kapsulë tri herë në ditë, 10-20 ditë