SYNERGY VITAMIN B6 50mg – AL

DIRIGJENT I TË GJITHA FUNKSIONEVE VITALE

Çfarë paraqet B6 50mg?

Vitamina hidrosolubile forma e së cilës aktive është fosfati piridoksal, është i nevojshëm për metabolizmin e proteinave. Merr pjesë në proceset e metabolizmit të aminoacideve (dekarboksilim, dezaminim, transaminim). Ka rol të rëndësishëm në metabolizmin e yndyrave, formimin e hemit, si dhe të niacinës nga triptofani. Vitamina B6 mundëson krijimin e disa neurotransmetuesve të cilët transmetojnë porosi në sistemin nervor.

Është e domosdoshme për zhvillimin dhe funksionimin normal të trurit, për krijimin i hormoneve të cilat e rregullojnë disponimin (serotonina dhe norepinefrina) dhe bioritmin (melatonina). Kontribuon për sintezë normale të homocisteinës dhe merr pjesë në formimin e qelizave të kuqe të gjakut. E zvogëlon lodhjen dhe rraskapitjen dhe merr pjesë në rregullimin e aktivitetit hormonal.

Vitamina B6 merr pjesë në ruajtjen e sistemit të shëndoshë imunologjik përmes pjesëmarrjes së saj në prodhimin e antitrupave.

Përshkrim

Veprimi i B6 50mg

  • Në mungesë të vitaminës B6 si terapi dhe parandalim: anemi mikrocitike dhe hipokromike, konvulsione te të porsalindurit, polneurite dhe neuropati gjatë terapisë me barna të cilat përmbajnë izoniazid, penicilaminë, hidralazinë dhe cikloserinë.
  • Në përqëndrime të ulëta të vitaminës B6 te dietat, uremia, alkoolizmi, cirroza, hiperparatireodizmi, sindroma e malabsorbimit, te pacientët me dobësi të zemrës, hemodializa afatgjatë, si dhe në çrregullimet gjenetike në metabolizmin e aminoacideve.
  • Nevoja të rritura nga vitamina B6 shfaqen në përdorimin afatgjatë të kontraceptivëve hormonalë, te pacientët geriatrikë dhe në shtatëzëni dhe laktacion.
  • Indikime të tjera: vertigoja, puçrrat, dermatiti seberoik, hiperlipidemia, rrezatimi, hypermemesis gravidarum, sindroma paramenstruale, sindroma hiperkinetike te fëmijët, hiperksaluria, varësia nga piridoksina te fëmijët.

 

Rekomandohet: te anemia sideroblastike idiopatike, sindroma paramenstruale, të vjellat gjatë shtatëzënisë, çrregullimi në metabolizmin e pirodoksinës te gratë të cilat përdorin kontraceptivë me estrogjene, neuropatia, polneuriti te alkoolistët, çrregullimi në metabolizmin e aminoacideve, cistinuria, konvulsionet e të porsalindurit të shkaktuara me deficitin e vitaminës B6, sëmundja e rrezatimit, terapia me izoniazid, hidralazinë, cikloserinë dhe penicilamina etj.

 

Pëparësitë e на B6 50mg

  • Një kapsulë përmban 50mg të Vitaminës B6

Informacion shtesë

Состојка

Количина

Пиридоксин хидрохлорид

50mg

Препорачано дозирање на SYNERGY B6 50mg

Една – две капсули на ден.