SYNERGY BIOZYM Q10 100mg – AL

ENERGJI PËR ÇDO QELIZË

Çfarë paraqet Biozym Q10 100mg?

Koenzima Q10 është antioksidant esencial i cili është i pranishëm në çdo qelizë të organizmit. Ajo është e domosdoshme për prodhimin e energjisë, kurse si antioksidant i ul ndikimet e dëmshme të radikaleve të lira të cilat janë shkaktarë të shumë sëmundjeve. I mbron qelizat nga plakja e parakohshme dhe merr pjesë në mbajtjen e funksionit normal të sistemit kardiovaskular dhe nervor.  Ka ndikim të volitshëm mbi imunitetin dhe shfrytëzohet dhe në profilaksinë e dhembjeve të migrenës.

Ndihmon në mbajtjen e niveleve të shëndosha të CoQ10 te pacientët të ekspozuar në terapinë me statinat. Rekomandohet edhe në gjendje të lodhjes kronike me origjinë të panjohur dhe në përgjithësi ka ndikim pozitiv mbi cilësinë e jetës.

Përshkrim

Veprimi i Biozym Q10 100mg

Koenzima Q10 gjendet në mitohondrat, organelet qelizore në të cilat zhvillohet procesi i krijimit të energjisë. Përqendrimin më të madh të koenzimës Q10 kanë organet të cilat kanë nevoja më të mëdha për energji: zemra, mëlçia e zezë dhe veshkat.

Pas moshës tridhjetë e pesë vjeçare organizmi e humb aftësinë për sintezën e sasive të nevojshme të koenzimës Q10 për 50% prandaj është i nevojshëm plotësimi i këtyre sasive përmes shtesave të ushqimit.

Koenzima Q10 e ul rrrezikun nga sëmundjet kardiovaskulare përmes zvogëlimit të peroksidimit të lipideve të LDL-së. Studimet kanë treguar se koenzima Q10 e ul tensionin e lartë të gjakut. Përveç kësaj ky komponim e mbron stomakun dhe zorrën dymbëdhjetëgishtore.

Studimet e tjera kanë treguar se koenzima Q10 ndikon në mënyrë pozitive mbi disa lloje të alergjive, astmën, dhe sëmundjet respiratore, sëmundjet degjenerative të sistemit nervor (Sëmundja e Alzheimerit, skleroza e shumëfishtë dhe sëmundja e Parkinsonit).

AUB – FDA ka lejuar përdorimin e koenzimës Q10 në trajtimin e encefalomiopative mitokondriale.

Barnat për uljen e kolesterolit mund ta ulin nivelin e koenzimës Q10 dhe të shkaktojnë probleme me muskujt, prandaj rekomandohet marrja shtesë e koenzimës Q10 te pacientët të cilët marrin terapi me statina. Si oksidant i fuqishëm merr pjesë në rritjen e imunitetit të organizmit dhe tregon rezultate të mira në ngadalësimin e procesit të plakjes.

Koenzima Q10 aplikohet shpesh në terapinë e sindromës së lodhjes kronike nga origjina e panjohur. Gjatë mundimit intensiv fizik (sportistët) për shkak të rritjes së sasisë së radikaleve të lira, rekomandohet marrja shtesë e koenzimës Q10 e cila ndihmon në vendosjen e përsëritshme të rezervave energjetike qelizore.

 

Përparësitë e SYNERGY Biozym Q10 100mg

  • Vetëm një kapsulë në ditë i plotëson nevojat e organizmit.
  • Duke shtuar biopirinë, thithja e SYNERGY Biozym Q10 100mg rritet për 30%

Informacion shtesë

Состојка

Количина

Коензим Q10 (Убиквинон)

100mg

Биоперин® (пиперин)

5mg

Витамин E (Д-алфа токоферол)

1mg

Препорачано дозирање на SYNERGY Biozym Q10 100mg

Една капсула на ден после оброк.