SYNERGY FERROFECT®- FERROUS BISGLYCINATE COMPLEX – AL

NJË TRAJTIM I NDRYSHËM I HEKURIT ANEMI DEFICITARE

Çfarë paraqet Ferrofect®?

Formulë superiore e cila ofron mbështetje e sigurt dhe efikase ushqyese të hekurit organik.

Hekuri është mineral i domosdoshëm për shëndetin e njeriut. Ai merr pjesë në krijimin e qelizave të kuqe të gjakut dhe hemoglobinës, proteinës përgjegjës për transportin e oksigjenit deri te indet e organizmit. Është i domosdoshëm për funksionimin normal të sistemit imunologjik, zhvillimit njohës, shëndetit kardiovaskular, kundër lodhjes dhe rraskapitjes.

Mungesa e hekurit është nodshta mungesa më e shpeshtë e lëndëve ushqyese në gjithë botën.

Vlerësohet se 20% prej njerëzve anembanë botës vuajnë nga mungesa e hekurit. Rekomandohet te gratë me gjakderdhje të rënda mensturale, gratë shtatëzëna dhe gratë me gji, vegjeterianët, personat më të moshuar, sportistët dhe gjendjet tjera kur në organizëm nuk merret sasi të mjaftueshme të hekurit.

Përshkrim

Veprimi i Ferrofect®

Funksioni i hekurit është i shumëfishtë:

 • 60-70% i sasisë së përgjithshme të hekurit gjendet në hemoglobinë ku e lidh oksigjenin dhe e transporton
 • Hekuri është pjesë përbërse dhe e mioglobinës – hemproteina e muskujve ku gjithashtu merr pjesë në transportin e oksigjenit
 • Është i domosdoshëm për funksionimin e numrit të madh të enzimave të cilat janë të nevojshme për furnizimin e organizmit me energji (citokromet)
 • Pjesa tjetër e hekurit (25%) paraqet një rezervë e këtij minerali dhe gjendet i lidhur për transfererrinin, ferritinin dhe hemosiderinin

Ferro bisglicinati e gëzon privilegjin e një shtese të ushqimit (suplement) me thithje më të lartë nga të gjitha kripërat e hekurit. Kjo është për shkak të formës së vogël të qëndrueshme dhe të lidhur të ferro bisglicinatit i cili nuk ka ngarkesë elektrike dhe nuk reagon mbi nutrientët e tjerë.

Pas administrimit oral, ferro biscglicinati thithet i pandryshuar në qelizat mukoze të zorrëve, dhe pastaj hidrolizohet në komponentët e tij në hekur dhe glikinë. Komponenti i hekurt i ferro bisglicinatit metabolizohet si çdo burim i hekurit.  Tretshmëria e hekurit nga ferro bisglicinati nuk ndryshon me ndryshimet e pH. 

Bio disponueshmëria e ferro bisglicinatit është 90,9%.

Në praninë e inhibitorëve dietikë siç janë taninat dhe oksalatet ferro bisglicinati ka biodisponueshmëri relativisht të lartë.

Pasurimi i produktit me vitamina dhe minerale mundëson që në një tabletë të merrni gjithçka është e nevojshme për shfrytëzimin maksimal i hekurit: vitamina C ndihmon në thithjen e rritur të hekurit; vitamina B6 dhe B12 janë të nevojshme për shumimin e qelizave dhe krijimin e qelizave të kuqe të gjakut; acidi folik mbron nga krijimi i defekteve të lindjes; zinku, bakri dhe mangani ndihmojnë në ndarjen e qelizave të kuqe të gjakut dhe transportin e hekurit nëpër organizmin.

Përparësitë e ferro bisglicinatit të lidhur

 • Thithet në formë të pandryshuar për shkak se ato janë molekula të vogla të qëndrueshme organike pa ngarkesë jonike
 • Thithet lehtë dhe në mënyrë të sigurt në indin mukoz me një mekanizëm të kontrolluar të thithjes (sa ka nevojë organizmi)
 • Thithja më e lartë është në praninë e fitateve, tanateve, oksalateve etj.
 • Biodisponueshmëria më e lartë (90,9%)
 • Teknologjia vetjake e lirimit të kontrolluar
 • Pa ose me shqetësime minimale të stomakut
 • Pa shije metalike
 • Trajtim më efikas me dozë më të ulët
 • I sigurt – nuk e bllokon thithjen e usqyesve të tjerë

Informacion shtesë

Состојка

Количина

Железо (Феро бисглицинат)

30 mg

Витамин Ц

150 mg

Витамин Б12

25 mcg

Витамин Б6

6 mg

Фолна киселина

400 mcg

Цинк

7 mg

Бакар

1 mg

Манган

1 mg

Препорачано дозирање на SYNERGY FERROFECT® - FERROUS BISGLYCINATE COMPLEX

Се препорачува 1-3 таблети за возрасни и деца над четиринаесет годишна возраст, во зависност од степенот на анемијата по препорака на лекар или фармацевт. Храната не влијае на апсорпцијата на производот што значи дека FERROFECT таблетите можат да се примаат и после јадење.