Synergy Beta carotene 6mg 1+1 ГРАТИС во сите аптеки

Бета-каротинот е заслужен за многубројни важни функции поврзани со нашето здравје. Тој е еден е од најважните антиоксиданси и дејствува во борба против слободните радикали и е чувар на здравјето на нашите крвни садови и срцето. Зголемувајќи го имунитетот бета каротенот е значаен во борбата против акутни и хронични инфекции.

Кои се здравствените придобивки од пиењето суплемент за бета-каротин?

Бета-каротинот е еден од над 500те идентификувани пигменти кои припаѓаат на групата наречена каротиноиди. Тој е прекурсор на витаминот А и игра многу важна улога во заштитата на здравјето на кожата, а дејствува и како антиоксидант кој штити од слободните радикали во телото.

Дознајте повеќе во текстот на WebMD.

 

Add to cart