Кои се здравствените придобивки од пиењето суплемент за бета-каротин?

Бета-каротинот е еден од над 500те идентификувани пигменти кои припаѓаат на групата наречена каротиноиди. Тој е прекурсор на витаминот А и игра многу важна улога во заштитата на здравјето на кожата, а дејствува и како антиоксидант кој штити од слободните радикали во телото.

Дознајте повеќе во текстот на WebMD.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Add to cart